Automat T.N. logoNOVUS mrežni switchevi (preklopnici)

NOVUS mrežni switchevi (preklopnici) preporučuju se za VSS i KD sustave

Svi NOVUS switchevi kompatibilni su s IEEE802.3af standardom i mogu napajati uređaje za napajanje napajanjem PoE metodom.

Snaga koja se može koristiti iz svakog pojedinog mrežnog porta je do 30W, što je vrijednosti definiranih standardima.
Neponovljivi modeli switcheva kompatibilni su s IEEE802.3at (PoE +) i mogu električnom energijom snabdjevati ​​uređaje velike potrošnje (IR iluminatori, grijači itd.).
U slučaju korištenja duže veze (duže od standardnih 100m) stvorili smo dostupnu funkciju u odabranim switchevima koji nam omogućavaju uspostavljanje veze do 250m.
U ovom produženom načinu rada postoji ograničenje na 10mb/s po priključku, što je dovoljno za kamere do 6Mpix bez popratnih negativnih učinaka.

Zahvaljujući proširenom načinu rada, možete pojednostaviti ožičenje i ukloniti srednje uređaje. 16- i 24-kanalni modeli imaju uplink vlaknaste priključke koji su korisni u objektima gdje su udaljenosti između perifernih uređaja i sklopki veće od 250 metara.

Switchevi imaju značajke koje povećavaju sigurnost koja se brani od neovlaštenog pristupa resursima sustava. WLAN funkcija omogućuje odvajanje dijelova mreže za različite uređaje pomoću protokola 802.1x (jedna tipka WLAN) ili direktnim odvajanjem portova u switchu. Ostale sigurnosne funkcije sklopki su agregacija veze - redundancija veze, STP / RSTP (Spanning Tree Protocol) - zaštita od mrežnih petlji u sustavu, kao i MAC povezivanje - dodjeljivanje odabrane MAC adrese odabranom ulazu na switchu.